Tuli joskus bongattua erään sekatavaramyymälän vahakangasjämälaarista aika kiva pala edullisesti ja ostin sen sen kummempia ajattelematta. Lapsiperheessä kun vahakankaille on monellakin tapaa hyötykäyttöä, niin näitä on hyvä pitää kaapin pohjalla varalla.

Olen usein törmännyt netissä samoillessani muiden vahakankaasta tekemiin ruokalappuihin ja halusin nyt kokeilla sellaista itse. Ensimmäisenä piirsin kaavan itse, ilman sen kummempaa mallia ja sitten leikkasin yhden ns. kokeilukappleen vahakankaasta, jota sain sovitettua naperon kaulaan koska pelkäsin kaula-aukon jääneen liian pieneksi.

IMG_0148.jpg

Kaula-aukko näytti aivan sopivalta, joten hommat sai jatkua. Kaavailin sekä leikkailin vielä palan taskua varten, jonka jälkeen sain sitten tehtailtua palaset valmiiksi viiteen muuhun ruokalappuun.

IMG_0129.jpg

Taitoin taskut ja ompelin niihin kahdet suoraompeleet vierekkäin ns. suuaukon luokse. Monet ompelee näihin myös kanttauksia, mutta itse ajattelisin nämä helpommin puhdistettavaksi ilman.

IMG_0131.jpg

Seuraavaksi ompelin tietenkin taskut kiinni lappuihin. Tässä täytyi olla tarkkana ettei taskut menneet ainakaan liian vinoon.

IMG_0133.jpg

Reunat jäivät jonkin verran epätasaisiksi joten siistin ne saksilla.

IMG_0134.jpg

Sitten tulikin tenkkapoo. Minulla oli valmiina tuollaisia puuvillaluiroja, jostain aiemmasta projektista jäljellä ja koska en ollut koskaan aiemmin ommellut puuvillakantteja, en tietenkään tajunnut että niiden pitäisi olla leikattu täysvinoon jolla niihin saa tarvittavaa joustoa...

IMG_0135.jpg

... mutta se tuli huomattua aika pian! Väenvängällä yritin yhtä noista kangasluiruista asettaa ja ommella ruokalapun reunoihin, mutta eihän siitä mitään tullut. Siis ainakaan mitään nättiä.

Tässä vaiheessa siirsin ruokalaput odottamaan parempia päiviä, kunnes hoksasin vinokantin tekniikan.

20160711_151743.jpg

No johan alkoi onnistua!

20160711_151809.jpg

Leikkasin testikanttia tuollaisesta pinkistä puuvillasta ja sitä tuli sitten niin paljon, että kanttasin sillä kaikki jäljellä olevat ruokalaput. Jäi sitä vielä ylikin! En ole vielä päättänyt että purkaisinko sen yhden epäonnistuneen ruokalapun kantit vai leikkaisinko ne kylmänviileästi pois ja ompelisin sitten uudet.

20160712_200538.jpg

Lopuksi vielä tämä hieman ylivalottunut kuva, josta ehkä jotenkin näkee nepparit jotka laitoin kiinnitykseksi. Näihinhän voisi käyttää tarraakin.

Tämä oli ihan mukavan simppeliä ompelua, vaikka nuo kantit aiheuttivatkin päänvaivaa aluksi. Tuli myös ommeltua harvinaisen suoraa ommelta noihin taskuihin! Haha!

Oma kaava. Vahakankaat uusia. Puuvillakangas mummilta saatua.