Löysin joskus aikoja sitten netistä tämän tosi suloisen "soakers" eli ns. villisten ompeluohjeen ja tallensin linkin työpöydälle, vaikkei tarvetta villiksille(enää) ollutkaan. Sittemmin kyseiset ohjeet "kummittelivat" mielessä aina silloin tällöin ja kun eräs kiva villaneule kutistui pesussa, näin tilaisuuteni tulleen.

Tein nämä villikset koossa NB (= vastasyntynyt, 3-6kg?) ja pienet ne tosiaan on! Olipahan siinä ihmettelemistä että miten ne voisivat mahtua jonkun oikean ihmisvauvan päälle, mutta todellisuudessa nämä luultavasti olisi pyörineet meidän himpun alle 2,7kiloisena syntyneen lapsen päällä. Pitää kyllä myöntää etten tajunnut kaavoja tulostaessa tai kangasta leikatessa tarkastaa olisiko näihin pitänyt lisätä itse saumavara. Söpöt ne on jokatapauksessa!

IMG_0013.jpg?1454862276
Nämä pöksyt matkustivat pakettina eräälle hurjan hyvälle tyypille, jolla niille tulee olemaan enemmän käyttöä kuin minulla.

NB koosta hullaantuneena halusin kokeilla myös "PREEMIE" kaavoja, jotka ovat tarkoitettu ennenaikaisesti syntyneille vauvoille (tai muuten vain pienikokoisille). Näihin käytin euronkankaasta joskus kilohinnalla ostamaani aivan superpehmoista fleeceä ja meinasin menettää järkeni noiden lahkeensuiden ompelussa. Ne aiheuttivat kiroilua jo NB koossa, joten voinette kuvitella minkälainen melkeinhermoromahdus näistä aiheutui.

IMG_0020.jpg?1454862281

 Ja preemie pöksythän ovat täydelliset, kelleppä muulle kuin....

IMG_0017.jpg?1454862279
.... NUKELLE!

IMG_0021.jpg?1454862284
Himpun verran on kokoeroa näiden välillä, vaikkei tästä kuvasta ehkä ihan selkoa saa.

Näitä tekee kyllä mieli ommella enemmänkin, mutta jospa milloin olisivat ajankohtaisempia. Pitää ehkä vinkkaista kavereille mikäli vauvaa pukkaa, kiinnostusta on ja löytyy vanhoja villavaatteita nurkista niin tänne vaan! Villiksethän on tosi kätsyt vaikkei muuten kestoilisikaan. Itselläni oli yökertisten kanssa joskus aikomusta käyttää villiksiä, kun housuvaipoista tuli paljon ohivuotoja yöaikaan ja villiksillä olisin voinut ainakin hillitä niitä. Se tarve vaan kerkesi mennä ohi ennenkuin sain kirpparilta löydetyt villikset pakkasesta tuholaishäätökaranteenista käyttöön.

--- Ompeluohjeiden lomasta löytyi myös näiden villisten kaavat, mutta suorinta tietä niihin pääsee tästä.---