IMG_0144.jpg

Sain viimeinkin aikaiseksi ottaa kauan suunnittelemani pikkariurakka työnalle! Tarkoituksena oli testata useampaakin pikkarimallia, paria OB:n mallia sekä yhtä TanttaRallan blogista löytämääni kaavaa.  Yhdestä OB:n kaavasta leikkasin jo kankaat valmiiksi pariin pikkariin, mutta ne päätyivät vielä keskeneräislaatikkoon odottelemaan. Oli mukavampi ommella yhtä mallia sarjana useampi kerrallaan.

IMG_0146.jpg

TanttaRallan sivuilta löytyi näiden ompeluun kyllä hyvät ja selkeät ohjeet, joten paljon ei itse tarvinnut tuumailla näiden tekemistä. Kaavan kokokin tuntui ihan sopivalta tehdä meidän naperolla vaikka olikin 110/116 ja meidän napero käyttää lähinnä (98/)104 kokoa.

Sen verran tuli itse mokattua, että lähdin kuminauhojen kanssa hötkyilemään ja surautin kaikkiin pikkareihin jalanteille kumpparit yksintein... No eihän siitä mitään hyvää seurannut tietenkään. Kun sain ensimmäiset pikkarit vyötäröämyöten valmiiksi, totesin reisikumppareiden olevan liian tiukat. Ja eikun purkamaan.

IMG_0183.jpg

Nämä ensimmäiset valmistuneet pikkarit tosin jätin sikseen ja purin vain keskeneräisistä jalantiekuminauhat. Hyödynsin jalanteiltä jääneet kuminauhat lopulta vyötärölle, etteivät menneet hukkaan.

IMG_0180.jpg

Näitä oli kyllä todella mukava ommella, omista mokista huolimatta ja lopputulos on jotakuinkin juuri passeli. Tuntuu tosin siltä että lapsi ottaa sellaista spurttia kasvussaan taas, että se on näitä kohta tehtailtava lisää löysemmillä kuminauhoilla... Voi harmi, heh!

Kankaat kierätettyä ja uutta trikoota sekaisin, kuminauha tilattu nettikangaskaupasta.