Tässä on esimerkki siitä miten ei kannata ommella vauvan haalaria.

IMG_0046.jpg?1455826119
Kuvakin on ylivalottunut.

Taisin lähteä aivan liian uhkarohkeasti matkaan, kun päätin ommella tämän haalarin aika lailla kylmiltään. Olin vielä jotenkin vissiin väsynyt kun en millään tajunnut ompeluohjeitakaan, joita ottobren lehdestä luin (1/2012). Kankaiden leikkaaminen oli vielä ihan ok ja samaa kankaiden yhteen ompeluahan tuossa on, jota olen aiemminkin tehnyt, ihan simppeliä siihen asti siis.

Mutta siis nuo huolitteluresorit. KÄÄK! En ole koskaan, ikinä ommellut niitä aiemmin eikä minulla ollut mitään hajua miten ne siihen saadaan järkevästi.

Ihan ensimmäisenä en tajunnut sitä resorin mittaa ollenkaan, että kuinka paljon sitä oikein tarvitaan. Sitten en meinannut millään tajuta että miten ne tulee siihen kankaaseen oikein asetella ja ommella, mikä olisi hyvä järjestys jne... Sitten se ompelu!!

Suoraompeleella olisi pitänyt ommella loogisesti suoraan, mutta minun suoraompeleeni näytti siltä kuin se olisi ollut tuhannen tuiskeessa juhannus yönä matkalla baarista kotiin. Eipä siinä mitään. Sain sitten muka hurjan hyvän idean siksakata siihen päälle, joo joo hyvältä se vielä näyttää.

IMG_0051.jpg?1455826124
Niimpä vissiin näyttää niin.

Ja kuten ylimmästä kuvasta saattanee huomata, en viitsinyt enää edes yrittää ommella huolitteluresoria hihoihin vaan tein ihan tavalliset resorit.

IMG_0050.jpg?1455826122
Lahkeiden reunoista tosiaan tuli tönkköjä kuin mitkä.. Olisi myös pitänyt ommella ne ihan toisessa järjestyksessä.

En ole tähän viitsiny laittaa edes uusia neppareita kun se tuntuu jotenkin haaskaukselta. Eikä metallisiakaan ollut tarpeeksi.

Onneksi pelasin sentään sen verran varmanpäälle etten käyttänyt tähän ompelukseen mitään lemppareimpia kankaita. Ois muuten saattanuy vatuttaa kymmenkertaisesti. Tässä käyttämäni kankaat oli kaikki uusia kankaita. Polvipaikkojen trikoo tosin tilkkulaatikosta.

Mitä tästä opimme? No ainakin sen että kannattaa aina mieluummin odottaa ja antaa asioiden upota sinne ihan pään perimmäisimpään pohjukkaan, ennenkun rupeaa häsläämään.

No jospa olisin virheistäni jotain oppinut ja toivotaan toiselle yrittämälle (sitten jos/kun sellainen tapahtuu) parempaa ompeluonnea ja osaamista!