IMG_0200.jpg

Taitaa olla ennemmin sääntö kuin poikkeus se että minä teen näitä käsityöjuttuja aikalailla spontaanisti, ilman sen suurempia suunnitelmia. Tätäkin pupua päädyin tekemään vähän niinkuin vahingossa, kun mietiskelin mysteeriprojektille (osa 1, osa 2) jatkoa. Sekin projekti on muuten edennyt aikalailla, mutta en ole jostain kumman syystä ottanut kuvia ollenkaan, vaikka tarkoitus on kyllä ollut.

Ohjeen tämän pupun virkkaukseen löysin suomenkielelle käännettynä täältä, jossa on viittaus myös alkuperäiseen englanninkieliseen ohjeeseen. Itseasiassa tein kaksikin pupua, joista toinen pienestä koostaan johtuen onnistui jo lapsen käsissä katoamaan jonnekkin. Tämän isomman virkkasin 3-koukkukoolla ja sen pienemmän 1,5 koukulla ja sellaisella ohuella nyörin tyyppisellä langalla. Laitan kuvaa siitä pienestäkin vielä mikäli se jemmastaan löytyy..

IMG_0198.jpg

Aloitin virkkausurakan sillä pienemmällä pupusella ja siitä meinasi tulla aikamoinen farssi. Minä en nimittäin ole koskaan aiemmin virkannut ohjeesta mitään sitten ala-asteen käsityötuntien ihan ekojen virkkauskokeilujen. Menihän siinä yksi päivä välillä kiroten ja aloittaen ainakin 30 kertaa homman alusta ja kokien ehkä saman verran ahaa-elämyksiä kun yritin ratkoa virkkauksen (muka) salamyhkäistä koodikieltä

Jossain välissä sitten päädyin kokeilemaan virkkausta paksummalla koukulla ja langalla, helpottaakseni... ehkä hahmottamista? Heh. Kyllähän se virkkaus itsessään oli jonkin verran helpompaa niin, mutta touhu tökkäsi aika pian samoihin ongelmiin kuin pikkupupun kanssakin, kunnes tajusin lopullisesti miten silmukkamäärät ohjeessa laskettiinkaan.

Pupusta tuli varsin suloinen ja lapsi sen omi heti itselleen. Hän on tainnut pupu vieressään nukkua melkeinpä joka yö sen jälkeen, eli ei sitä ainakaan ihan turhaan tullut tehtyä.

IMG_0199.jpg

Olen aina tykännyt virkkauksesta ja olen myös aina kokenut olevani siinä parempi kuin esimerkiksi neulomisessa. Olisin ala-asteen rättikässäntunneilla mieluummin virkannut vaikka sata tumppuparia, kuin neuloen taistellut sen yhden parittomaksi jääneen lapasen kanssa kuukausien ajan.

Harjoitusta tämä minun virkkaukseni vielä vaatii paljonkin, mikä meinaa sitä että virkkuukoukku tulille vaan!

Valkoinen lanka on jonkinlaista akryylilankaa muistaakseni, olen onnistunut kääreen jo jonnekkin hukkaamaan. Siniset langat ovat sellaisesta "virkkaa oma amigurumi setistä" missä oli useita erilaisia minilankakeriä ja on myöskin akryyliä. Sisällä on kierrätysvanua vanhasta koristetyynystä.