Saumurin myötä innostuin kaivelemaan kaikki varastossa jemmassa olleet kankaat esille ja alkaa työstämään niistä kaikenlaista. Olen joskus ostellut tilkkupaketteja kangashamstereista tarkoituksenani tehdä silloin vielä pienelle naperolle vaatteita, vaan se ompelu vauvan kanssa sitten jäi kuitenkin taka-alalle.

Kaikenlaiset herkkukankaat nyt sitten muutaman vuoden viiveellä ovat vihdoinkin päätyneet vaatteeksi asti ja tällä kertaa tein pieniä vauvan bodeja koossa 50. Kaavan löysin Ottobreen numerosta 6/2015, jonka lainasin kirjastosta.

IMG_0151.jpg

Kuten yleensäkin, olen hurjan huono lukemaan ohjeistusta ompeluun, ellei työssä ole jotakin sellaista uutta ja vaativaa mitä en olisi aiemmin kokeillut, joten nämäkin tuli tehtyä vähän oman mallin mukaan. Samalla sain myös testailtua saumurilla tehtyjen saumojen käyttäytymistä ja saumurilla ompelua ylipäänsä.

IMG_0150.jpg

Tämän kokeilun jälkeen totesin olevan kuitenkin helpompaa ensin ommella etukappaleet takakappaleeseen, sekä hihat umpeen, sillä nuo ranglan hihat on tällä tavalla hieman vaikeampi kohdistaa. Tavan hihoissa tällainen tekniikka saattaisi toimia paremmin.

IMG_0152.jpg

Tässä body neppejä vaille valmiina. Testasin myös tuollaisten kokolappujen näpertämistä jämä kankaista, mutta ne unohtui muihin bodeihin laittaa. Numeron kirjoitin kangastussilla jota ei ohjeen mukaan pitäisi tarvita silittää kankaaseen kiinni, mutta pesussa se lähti kuitenkin suureksi osaksi irti.

IMG_0195.jpg

Hieman apukeinoja käytössä nepittäessä..

IMG_0197.jpg

Nallebody onkin ainoa jossa on ohjeen mukaiset nepitykset, eli molemmat etusivukappaleet tulee kahdella nepillä takaosan läppään kiinni. Toisiin laitoin nepit vähän hassusti niin että ulkopuolelle jäi kaksi neppiä ja läpän alla etusivukappaleet ovat yhdellä nepillä toisissaan kiinni, koska kaitalehuolittelun päät eivät oikein onnistuneet ja näin koin saavani niiden kieroilun paremmin kuriin. Toivottavasti tämä systeemi ei ole aivan susi käytännössä.

IMG_0201.jpg

Bodyt valmiina ja silitettyinä. Kaitalehuolittelu vaatii vielä rutkasti lisää harjoittelua, kuten myös suoraommel yleensä. En vaan ymmärrä miten on niin vaikeaa ommella suoraan! Edes kokeilut puuvillalla eivät ole antaneet kovinkaan kummoista tulosta, vaikka tottakai puuvilla on helpompaa työstää noin muuten. Ehkä miä vielä opin.

Ompelemisiin!