Olen jo pitkään tuumaillut että lapsen nuket saattaisivat tarvita enemmän vaatteita. Niillä raukoilla kun ei taida olla edes housuja kaikille. No nyt tässä kaikessa ompelumotivaatiossani sain sitten vihdoin aikaiseksi purkaa yhden kirpparilta 10centillä ostamani, yhdestä saumasta ratkenneen t-paidan kaavoiksi ja surauttelin sitten jotain.. mitä nyt mieleen tuli. Piirsin muutamia muitakin nukenvaatekaavoja omasta päästäni, mutta niistä en vielä testiommellut kuin pikkarit.

IMG_0063.jpg?1457127036
Ensimmäisenä valmistui tämä "pusakka". Siinä kaavana käyttämässäni puserossa oli ihan lyhyet hihat, joten lisäsin niihin pituutta. Mallinukkena tässä on meidän kaikkein isoin nukke ja tällehän nuo hihat ovat aivan liian lyhyet, mutta nou hätä. Eikös nykyään ole niitä muotitakkeja missä on lyhyet hihat? Heh.

Ompelin tähän vuoreksi tilkkulaatikosta ns. tuplatrikoota ja päälle tuollaista jännää "neulosta", joka taitaa olla sellainen testikangaskappale mitä joskus tuli ostettua hurjissa nukketalosuunnittelusäpinöissä eräästä ompelukaupasta.

IMG_0064.jpg?1457127039
Neppareina ajattelin käyttää noita vikoja metallisia, mitä tuolla sattui norumaan. Pitäisi ostaa niitä lisää, mutta tuntuu olevan jotenkin hankala löytää näistä sellaista järkevän kokoista pakkausta (olisi enemmän kuin pari-kolmekymmentä, mutta vähemmän kuin monta sataa paria).

IMG_0065.jpg?1457127042
Sitten on tämä mekko.... Mistähän minä tätä alkaisin kuvailemaan.

Yläosaan käytin siis sitä samaa t-paidan kaavaa mitä tuohon pusakkaankin, mutta jätin hihat veks. Sitten aikalailla mitään sen kummempaa suunnitelmaa tekemättä leikkasin helmaksi muutamat kaitaleet, joista yksi oli leveämpi ja kaksi kapeampaa. Sitten vaan kaikkia kankaita aloin kursia kasaan mitenkuten järki nyt vaan asian esitti parhaiten.

IMG_0067.jpg?1457127045
Hoksasin aika äkkiä, että tästä tulee nyt kyllä liian reilu joten ompelin tuohon eteen tuollaiset todella tyylikkäät.. sisäänompelut? Myöhemmin sitten päädyin tekemään selkään myös toiset, kun mekko oli yhä mallia hehtaari. Helmoihin ompelin kuminauhaa siksakilla, kun halusin sitä rypyttää, mutta sitten helmaa ja yläosaa ommellessa ne meni vähän hassusti.

IMG_0066.jpg?1457127044
Alunperin tarkoituksena oli tehdä selkään tarra- tai nepparikiinnitys, mutta mieli muuttui ommellessa. Se "vetskarijalka" varmasti helpottaisi ja tekisi parempaa jälkeäkin ommellessa, mutta vielä en saanut itseäni houkuteltua ompelukoneen varaosia sun muita hyödyllisiä tarvikkeita sisältävän pussukan metsästykseen. Ehkä ensikerralla sitten!

IMG_0068.jpg?1457127048
Vetskarin kipaisin muuten ostamassa 25centillä paikalliselta kirpparilta. Mikäli nämä meikäläisen ompeluinspiraatiot ja suunnitelmat eivät olisi ihan näin elävänsorttisia, niin olisin voinut jo suunnitteluvaiheessa (niin missä !??) asettaa tuon vetoketjun tuonne kankaiden väliin, jolloin lopputuloskin olisi siistimpi. Aion kyllä vielä kaventaa ja muutenkin pienentää tätä mekkoa lisää, mutta tähän hätään saa nyt kelvata sellaisenaan.

IMG_0069.jpg?1457127051
Sitten onkin vuorossa nämä hassut kierrätyskangas pikkarit! Näistäkin tuli aika reilut alkuperäisille mallinukeille, mutta tälle meidän suuremmalle nukelle nämä on ihan hyvät. Pienemmilläkin nämä menee vaikka shortseista!

IMG_0070.jpg?1457127053
Aika simppelit, heh.

Nyt on tullut pidettyä vähän taukoa ompeluista, kun on noita lapsen syntymäpäiviä pidellyt. Keskeneräisten ompelusten laatikossa on kuitenkin vielä vaikka mitä odottamassa, puolivalmiina, joten ompeluvimma saa iskeä milloin vaan.

Sitä odotellessa pitänee keksiä jotain muuta näperreltävää!