Vaihtelun vuoksi nyt vähän isompaakin vaatetta (:

Aloin ompelemaan lapselle legginsejä ehkä.. öö.. vuosi sitten viime keväällä ja nyt vihdoin ja viimein olen ne ommellut valmiiksi.

Pulmahan oli se että meidän lapsen malliin on vaikea löytää sattuvia legginsejä (tai housuja ylipätään) koska hän on todella hoikka. Yleensä käy niin että legginsit ovat vyötäröltä aivan liian löysät ja käyvät sitten jo lyhyeksi kun vyötärö alkaa olemaan sopiva. Ajattelin sitten kokeilla tehdä itse leggareita hänelle ja kaavana käytin ottobre:stä (01/12) otettua mallia jättäen siitä pois ylimääräiset, sekä muokaten pikkuisen muutenkin. Totesin lahkeet umpeen ommeltuani kaavan olleen tosi reilu ja jätin kuminauhan sekä lahkeiden käännöt odottamaan myöhemmäksi, kun eivät leggarit olisi tässä vaiheessa lapselle käyttöön tulleet kuitenkaan.

Nyt ne sitten melkein vuosi myöhemmin ajattelin surruutella tässä kaikkien muiden ompelusätösten sivussa ja tadaa..

IMG_0028.jpg?1455826103

Huomasin kuvaa ottaessa että nuo vihreät ovat jostain syystä lyhyemmät kuin raidalliset, vaikka kaava oli tosiaan ihan sama, enkä mielestäni noin reiluja eroja ole ompelussakaan tehnyt. Molemmat kankaat olen ostanut kirpputorilta ja tuo vihreä on sellaista varsin löysää, joustavaa trikoota (?) ja raidalliset selkeästi jämäkämpää, aivan unelma leggari kangasta. Raidallinen on ilmeisesti myöst jonkinlaista II-laatua koska raidat menee osittain toistensa päälle.

Nämä pöksyt on muuten VIELÄKIN ihan liian isot.