En ole koskaan aiemmin ommellutkaan bodyja, joten matkalle tuli jos ja vaikka minkälaista kommervinkkeliä. Mokista huolimatta olen kuitenkin aikas ylpeä siitä että nämä onnistui näinkin hyvin, kun ottaa huomioon etten ole näitä tekniikoita vielä paljoa käyttänyt.

IMG_0019.jpg?1455826101
Kietaisubody koossa 50.

Kankaan olen purkanut itselleni liian pieneksi käyneestä tunikasta ja resorit ovat uutta kangasta. Kaavoina käytin ottobren (1/2012) happy squirrel kietaisubodya, mutta muutin sen nepparimalliksi. Tästä aiheutui hieman ongelmia, koska en oikein tiennyt tarvittavaa mittaa resorille. Aika hyvin järkeilyllä ja mittanauhan avulla homma sitten onnistui jotakuinkin tyydyttävästi. Vielä kun oppisin ompelemaan nuo huolitteluresorit suoralla ompeleella oikeasti suoraankin, niin hyvä tulee! Heh.

IMG_0031.jpg?1455826106
Tähän bodyyn pääsin ensikertaa testaamaan uusia neppareitakin (jee) ja sen kyllä huomaa. Ensimmäisen neppariparin asettelin aivan liian lähelle huolitteluresorin reunaa. mutta tästä oppineena yritin olla todella tarkkana loppujen sijoituksesta.

IMG_0034.jpg?1455826108
Tästä näkee vähän tuota bodyn sisäosaakin.

vauvabodyt.jpg?1455826144
Kaksi lyhythihaista bodya koossa 56.

Näihin käytin Baby Whale raglanhihaisen bodyn kaavoja ottobre lehdestä (3/2013) ja tälläkertaa en lähtenyt kikkailemaan, vaan seurasin aikalailla ohjeita.. Siis sen verran mitä niitä nyt yleensäkään seuraan. Etukappaleisiin ja hihojen huolitteluun otin tilkkukorista tuollaista tosi ohutta ja vähän vähemmän joustavaa trikoota (?). Takakappaleisiin nappasin ilmeisesti samanlaatuista vihreää kangasta, jota joskus ostin kirpparilta useamman metrin verran hinnalla 3€. Tällaista kankasta oli mukava ommella ja työstää, kun se ei samalla tavalla käpristy eikä viru minne sattujaan kuten jotkut elastisemmat trikoot tuppaavat tekemään(ainakin näin amatööriompelijan kätösissä). Raglanhihat olivat minulle täysin uusi tuttavuus ja toteaisin ne nyt tällä kokemuspohjalla oikein kivaksi hihatyypiksi.

kaulus.jpg?1455826131
Tuli turattua kukka bodyn kaulus, kun ompelin tuon "suoran" tuohon kaksi kertaa ja sen takia se jäi lörpöttämään tosi rumasti. Nallebodyn kaulus taas pysyi kivana ja ainakin paljon vähemmän lörpömpänä kun maltoin ommella vain yhden "suoran".

Neppareista sen verran että... Ne on niin ihania!