Löysin paikalliselta kirpputorilta hauskan ja uudehkon näköisen college puseron M koossa ja päädyin lopulta ostamaan sen, koska hinta oli vaivaiset 2€ ja kirpparilla oli vielä extra ale kaikista vaatteista -50%. Ajattelin vain, että mikäli tämä nyt muuten olisikin hutiostos, niin 1€ hinnalla tästä saisi kuitenkin ihan hauskaa kangasta ompeluun varsin edullisesti.

IMG_0128.jpg

No niinhän siinä sitten kävi, että kotona sovittaessa totesin ettei paidan malli koossa M ollut minua varten. Tuumailin ja mallailin puseroa mielessäni, kun lapsi tuli kehumaan kivaa paitaa. Ha! Sieltä se idea pongahti! Pyysin lasta pysymään paikallaan sen aikaa että sain joten kuten mitattua riittäisikö hihoissa pituus hänelle housuiksi ja silmämääräisellä mittauksella hyväksyin pituuden.

Aloitin saksimiset sen kummempia suunnittelematta ihan vain leikkaamalla ensin hihat sellaisinaan irti, jonka jälkeen oli helpompi tarkastella ja miettiä jatkotoimenpiteitä. Otin toisten housujen kaavan hahmotusapuunkin, mutta loppujen lopuksi totesin ettei niistä ollut apua, vaan lähinnä hämmensivät minua enemmän. Leikkasin hihat lopulta ronskisti jotenkin sinnepäin miten kuvittelin niiden menevän.

IMG_0133.jpg

Seuraavaksi neulasin hihoista improvisoidut lahjekappaleet haaraosasta ja surruttelin saumurin kanssa ne yhteen. Testattiin housuja lapsen päälle ja hän olisi halunnut ne jo pitää siitäkin huolimatta että ilman vyötäröä ne putosivat häneltä jatkuvasti alas.

IMG_0155.jpg

Vyötärölle päätin ommella mustaa resoria jota löysin kaapista "valmiin" palan. Se oli kaksinkertaiseksi resoriksi liian kapea joten ompelin vain yläosasta jonkun verran taitteelle. Näin vyötäröstä tuli mielestäni riittävän korkea kattamaan muuten lyhyeksi jääneen vyötärö-/lantio-osuuden.

IMG_0171.jpg

Resori toi kun toikin mukavasti lisäpituutta ja käyttömukavuuskin sillä on ilmeisen hyvä, koska en kertaakaan kuullut lapsen suusta valitusta, kun hän nämä välttämättä halusi heti valmistuttua pukea päälleen leikkipuistoon. Testattu ja hyväksytty siis!

IMG_0172.jpg

Tuli näistä kyllä aika hauskat housut ja varsin vähällä vaivalla, ekosti sekä edullisesti!